Följ Evidensia Djursjukvård

Taggar

Information om olika inälvsparasiter

Information om olika inälvsparasiter

Dokument   •   2017-05-19 07:00 CEST

Information och veterinärens rekommendationer för spolmask, bandmask och stora blodmasken.

​Fokus på kvalitet i hästsjukvården - bra för djuren och lägre antibiotikaanvändning

På fredag är det europeiska antibiotikadagen. Med bakgrund av detta är det viktigt att hästsjukvården också tar sitt ansvar. Fördelar med en större aktör som Evidensia är att det finns möjlighet att göra investeringar i avancerad utrustning och i stödfunktioner, som tidigare inte fanns. Här är hygien och antibiotika ett prioriterat område.

​Fokus på kvalitet i djursjukvården - bra för djuren och lägre antibiotikaanvändning

Krafttag mot hotet om antibiotikaresistens är högaktuellt och nu den 18 november är det Antibiotikadagen. Med bakgrund av det är det viktigt att djursjukvården också tar sitt ansvar. Fördelar med en större aktör som Evidensia är att det finns möjlighet att göra investeringar i avancerad utrustning och i stödfunktioner, som tidigare inte fanns. Här är hygien och antibiotika ett prioriterat område.

Evidensia veterinär samarbetspartner under FEI EM i Ridsport Göteborg 2017

Det är nu klart att Evidensia Djursjukvård kommer att ta ansvar för det officiella veterinärteamet under FEI EM 2017 i Göteborg. Veterinärteamet kommer att bestå av veterinärer, djursjukskötare och hovslagare från Evidensias kliniker och sjukhus. Tillsammans med FEI:s veterinärdelegation kommer de se till att alla hästar får bästa tänkbara vård under europamästerskapen.

Evidensias nya vd Martin Tiveus på plats

Evidensias nya vd Martin Tiveus på plats

Dokument   •   2016-06-07 14:00 CEST

I dag den 7 juni börjar Martin Tiveus sitt uppdrag som ny vd på Evidensia Djursjukvård – en av Europas kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vi säger välkommen!

Ny behandlingsmetod mot headshaking

Ny behandlingsmetod mot headshaking

Dokument   •   2016-04-19 07:30 CEST

Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm är först ut i Skandinavien med en ny behandlingsmetod mot headshaking. Metoden heter PENS och står för Percutaneous Electrical Nerve Stimulation. Det går i korta drag till så att man stimulerar den rostrala delen av trigeminusnerven med hjälp av en probe som ultraljudsguidat placeras intill nerven. Tanken är att störa nerven som blivit överstimulerad.

Evidensia och Djurskyddet överens om att inte fortsätta nuvarande samarbete

Evidensia och Djurskyddet Sverige har idag enats om att inte fortsätta arbeta efter nuvarande samarbetsavtal eftersom fokus hamnat på andra frågor än sällskapsdjurens hälsa. Hur parterna kan arbeta för att få fler friska sällskapsdjur och särskilt att höja kattens status får bli en framtida fråga.

​Evidensia och Djurskyddet tecknar avtal om samarbete för att främja sällskapsdjurens hälsa

Evidensia, Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Djurskyddet Sverige. Trots olika verksamheter finns det många beröringspunkter mellan Djurskyddet Sverige och Evidensia Djursjukvård, som att bägge har djurens välmående i fokus. Syftet med samarbetet är att gemensamt verka för fler friska och lyckliga sällskapsdjur.

Guldnivå – för Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Specialistdjursjukhuset Strömsholm har nu blivit certifierade som Cat Friendly Clinic, på högsta nivå – Guld. Cat Friendly Clinic är en internationell kvalitetsstämpel för djursjukhus och djurkliniker som har anpassat sin verksamhet och utbildat sin personal för att kunna ta hand om och bemöta katter på bästa sätt.

Tisdag och onsdag är verksamheten stängd på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm på grund av branden i måndags. Ett undantag är ögonmottagningen som öppnar redan på onsdag. Vi räknar med att kunna ta emot andra polikliniska patienter i slutet av veckan. Observera att hästsjukhusets inte påverkades av branden och har öppet som vanligt.

Evidensia tar täten i Europa

Dokument   •   2015-11-23 09:45 CET

Evidensia är nu den största aktören på den europeiska veterinärmarknaden. Sedan EQT gick in som huvudägare har företaget vuxit från 90 till närmare 160 djursjukhus och djurkliniker i sju europeiska länder. Omsättningen har ökat från 1,4 till 2,3 miljarder kronor. Målet är att expandera ytterligare och att konsolidera den europeiska veterinärmarknaden.

​Se upp för den lömska glykolen - Information med anledning av förgiftningsrykten

Nu när vinter och kyla närmar sig vill vi varna för en av de farligaste förgiftningarna av alla: glykolförgiftningen. Redan nu har vi fått in fall av förgiftade djur, bland annat två hundar som kom in till ett av våra specialistdjursjukhus förra veckan. Glykol smakar sött och är tyvärr något som våra husdjur gladeligen slickar i sig. Det behövs inte mycket för att dosen ska vara direkt dödlig.

Om din hund fått i sig råttgift!

Om din hund fått i sig råttgift!

Dokument   •   2015-10-19 08:45 CEST

Nu är det vanligt att det läggs ut råttgift i sommarstugar, ladugårdar och förråd. Tyvärr händer det allt för ofta att våra hundar får i sig råttgift. Råttgift både luktar och smakar gott för hundarna.

Evidensia Djursjukvård växer i Örebro  - förvärvar Örebro Djursjukhus

Evidensia Djursjukvård, Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård, förvärvar Örebro Djursjukhus. Därmed får Evidensia Djursjukvård två djursjukhus på orten. - Vi är stolta och glada för att Örebro Djursjukhus blir en del av Evidensia Djursjukvård. Djursjukhuset har haft en enormt fin utveckling sedan start, säger Mia Rådberg, landschef för Evidensia Sverige smådjur.

​Evidensia Djursjukvård gör förvärv i Småland

Evidensia Djursjukvård, Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård, välkomnar Jönköpings Smådjursklinik till gruppen. Samgåendet är ett viktigt steg i att stärka erbjudandet om kvalificerad djursjukvård i Småland.

Ytterligare expansion i Oslo-området när Volvat blir en del av Evidensia

​Evidensia, Nordens största och veterinärmedicinskt ledande djursjukvårdsgrupp, välkomnar nu Volvat Dyreklinikk till gruppen. Tillskottet är ett viktigt steg i Evidensias amibition att erbjuda kvalificerad djursjukvård i Oslo med omnejd. - I och med det här förvärvet förstärker vi vår närvaro i Oslo och höjer kompetens ytterligare, säger Sverre Seierstad, landschef Norge.

Evidensia fortsätter att växa i Norge  – nu välkomnas Groruddalen Dyreklinikk

Evidensia, Nordens största och kvalitetsledande djursjukvårdsgrupp, förtsätter att växa i Norge. Nu är det klart att Groruddalen Dyreklinikk blir en del av Evidensia. Groruddalen Dyreklinikk är en av Oslos största och äldsta djurklinik och grundades 1976. - I och med förvärvet av Groruddalen Dyreklinikk får vi en ännu bättre lokal närvaro i Oslo, säger Sverre Seierstad, landschef Norge..

Så får ditt djur hjälp i sommar

Så får ditt djur hjälp i sommar

Dokument   •   2015-06-29 10:00 CEST

Sjukdomar och olyckor bryr sig inte om vare sig klockan eller semestern, men tack vare Evidensias unika samarbete finns hjälp närhelst du behöver den - dygnet runt och året runt! Så här hittar du som djurägare hjälp om olyckan är framme.

Listan - Evidensias akutmottagningar

Listan - Evidensias akutmottagningar

Dokument   •   2015-06-29 10:00 CEST

Djursjukhus med akutmottagning sommaren 2015.

Listan - Evidensias akutmottagningar

Listan - Evidensias akutmottagningar

Dokument   •   2015-06-29 07:00 CEST

Evidensias akutmottagningar. Lista med telefonnummer.