Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Evidensia redo för nästa steg

Satsar på att bli ledande i Europa

Valedo meddelar idag att de säljer sin majoritetsandel i Evidensia Djursjukvård till EQT. Evidensia har vuxit snabbt sedan grundandet 2012 och med ytterligare resurser och kompetens från EQT kommer Evidensia kunna fortsätta sin utveckling och expansion.

Evidensia Djursjukvård skapades 2012 när några av Sveriges största och äldsta djursjukhus gick samman med en gemensam vision - att utveckla och förbättra djursjukvården med fokus på djurägarnytta. Nu är Evidensia Nordens största och veterinärmedicinskt ledande djursjukvårdskoncern med över 90 djursjukhus och djurkliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Evidensia har i dag överträffat de mål som sattes upp 2012 när Valedo blev huvudägare i bolaget vid sidan av de två grundarstiftelserna och bolagets nyckelpersonal. Därför känns det som ett naturligt steg, både från Valedos men även bolagets perspektiv, att låta en ny huvudägare ta vid för att stödja nästa steg i Evidensias utveckling.

“Vi har ännu bara börjat resan mot vår vision och vi har fortsatt en mycket ambitiös strategi att växa och utveckla djursjukvården i Europa. Med ytterligare resurser och stöd från EQT ser vi mycket positivt på framtiden och vår fortsatta utveckling.”, säger Anders Thunberg, koncernchef, Evidensia Djursjukvård.

Ägarskiftet innebär inte några planerade förändringar hos personal eller ledning. Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård och Stiftelsen Svensk Djursjukvård, kvarstår som betydande delägare vid sidan av EQT.

"Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård och Stiftelsen Svensk Djursjukvård har genom sina djursjukhus i Strömsholm, Helsingborg och Malmö varit med om att bygga och utveckla svensk djursjukvård. Vi är stolta över vad som åstadkommits och den position som Evidensia i dag har i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vi vill tacka Valedo för deras bidrag under de senaste åren och välkomna EQT som ny huvudägare. Vi ser fram emot ett bra samarbete och är övertygade om att stiftelserna har en fortsatt viktig roll för en positiv utveckling av Stiftelsernas verksamhetsområde och därmed även Evidensia.”, säger Leif Eriksson och Nils Gyllenkrok, Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård respektive Stiftelsen Svensk Djursjukvård, i en gemensam kommentar.

EQT är norra Europas ledande riskkapitalbolag med huvudkontor i Stockholm. EQT arbetar aktivt med sina bolag för att uppnå hållbar tillväxt, operationella fördelar och marknadsledande positioner.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Thunberg, vd, Evidensia Djursjukvård, 0706-20 75 60, anders.thunberg@evidensia.se

Maria Hofling, pressansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702-454943, maria.hofling@evidensia.se

Hanna Gustafsson, Valedos presskontakt, Brunswick Group, 0709-16 68 66

Johan Hähnel, talesperson för EQT, 070-605 63 34, johan.hahnel@comir.se


Ämnen

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203