Gå direkt till innehåll
Faxe och Vordingborg blir en del av Evidensia

Nyhet -

Faxe och Vordingborg blir en del av Evidensia

Evidensia, Nordens största kedja för djursjukvård, välkomnar Faxe Dyrehospital och Vordingborg Dyrehospital till gruppen. Samgåendet är ett viktigt steg i att stärka erbjudandet om kvalificerad djursjukvård i Danmark, där Evidensia nu intar en marknadsledande position.


Evidensia förstärker sin närvaro i Danmark genom att de båda djursjukhusen Faxe och Vordingborg blir en del av Evidensia. Därmed har Evidensia åtta verksamheter i Danmark.

Faxe och Vordingborg är två remissdjursjukhus belägna på Själland. Båda tar emot smådjur och Faxe tar även emot hästar. Hästsjukhuset är nybyggt med moderna och välutrustade lokaler med bland annat CT-skanner.

Förvärvet öppnar upp för unika möjligheter till samarbete när det gäller dygnet-runt-vård, men även utbyte av specialistkompetens där Evidensias djursjukhus kompletterar varandra väl. Samgåendet innebär även ökade möjligheter för samarbete mellan remissdjursjukhusen inom området ortopedikirurgi på smådjur, där Evidensia blir helt kvalitetsledande i Danmark. Samtidigt befäster Evidensia sin position som norra Europas största djursjukvårdsaktör med närmare 100 djursjukhus och kliniker i fyra länder.

- Vi är stolta över att Faxe och Vordingborg valt att ansluta sig till Evidensia. Båda sjukhusen är kända för sin höga standard och sitt yrkeskunnande inom kirurgi och medicin för både smådjur och hästar, säger Jørgen Have, landschef Evidensia Danmark.

Nu blir vi en del av en större gemenskap där vi har tillgång till några av världens ledande specialister och träningsprogram. Det kommer både djur och djurägare till godo. Det är en enorm professionell styrka att vi är så många. På samma gång kommer vi att vara betydligt starkare lokalt, säger Thomas Gregersen, vd för Faxe Dyrehospital och Vordingborg Dyrehospital.

För ytterligare information kontakta:

För Faxe och Vordingborg: Thomas Gregersen, vd, tel +45 201 16329, tg@faxedyrehospital.dk

För Evidensia Danmark: Jørgen Have, landschef Evidensia Danmark, tel +45 202 38077, jorgen.have@evidensia.dk

För Evidensia Norden: Anders Thunberg, koncernchef, 0 706-20 75 60, anders.thunberg@evidensia.se

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203