Gå direkt till innehåll
Många ormbett i helgen - högt tryck på våra enheter

Nyhet -

Många ormbett i helgen - högt tryck på våra enheter

Baksidan med helgens vackra väder är att huggormarna vaknat på allvar. På Evidensia Djursjukvårds kliniker och sjukhus har vi haft en kraftig ökning av besökande husdjur med just ormbett i helgen. För våra fyrbenta vänner kan ormbett orsaka allvarlig sjukdom. Tillströmningen av patienter har varit högre än förväntat på många håll, vilket har lett till långa väntetider. Vi ber om ursäkt för det. 

Varje år blir cirka 2000 hundar och ett stort antal katter bitna av huggorm i Sverige. Hundar blir oftast bitna i nosen, kring huvudet eller i ett ben. Katterna blir oftast bitna i tassarna. Svullnad uppstår oftast inom två timmar och många gånger blir djuret tröttare än vanligt. Allmäntillståndet kan förvärras under det kommande dygnet, det är därför djuret behöver komma till en veterinär för undersökning.

Bär om möjligt ditt djur så sprids giftet långsammare i kroppen. 

Vi ber om tålamod med de långa väntetiderna och vi jobbar på att minimera dem.  Även om din hund eller katt verkar obesvärad - uppsök alltid veterinär om du misstänker att djuret blivit ormbitet. 

Ämnen

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material