Gå direkt till innehåll
​Pionjärsatsning ska stärka kontakten med hästägarna

Nyhet -

​Pionjärsatsning ska stärka kontakten med hästägarna

– Vi har självklart haft en fungerande stallverksamhet även tidigare, men vi har samtidigt känt ett växande behov av att ha en person som ser helheten i skötseln av de inneliggande hästarna, och då inte enbart det som gäller själva sjukdomsbilden. Det kan vara allt från foderfrågor till praktiska stallregler. Stallchefen blir både en värd för stallet och en mycket betydelsefull länk mellan hästägare, veterinärer, djursjukvårdare och stallpersonalen, förklarar Anna Öhman, chefveterinär Medicin på Specialisthästsjukhuset.

Den nya stallchefen heter Lottie Mattsson och hon kommer närmast från en befattning som verksamhetsansvarig vid Hanell Dressage Stable i Falkenberg. Lottie har en gedigen bakgrund i hästkretsar och är en välkänd profil inom svensk hästsport. Bland tidigare erfarenheter kan nämnas att hon bedrivit egen ridskola och uppfödning vid egen gård i Uppsala, samtidigt som hon är utbildad tränare inom såväl hoppning som dressyr. Hon fungerar även som dressyrdomare i tävlingssammanhang samt är examinator åt Svenska Ridsportförbundet.

– Det är en spännande satsning som Specialisthästsjukhuset gör och jag känner ett stort ansvar att forma den nya rollen på allra bästa sätt. Djursjukvård har alltid legat mig varmt om hjärtat och det känns fantastiskt att få vara med att utveckla verksamheten och tillföra ett djurägarperspektiv, säger Lottie.

– Jag har själv varit kund i Helsingborg och vet att verksamheten här är extremt professionell. Men allting kan utvecklas och utöver att få kvalificerad vård vill hästägarna känna sig sedda hela vägen och där kan jag förhoppningsvis fylla en central funktion.

För mer information, kontakta:

Lotta Persson, Klinikchef, 0705-39 13 53, lotta.persson@evidensia.se

Anna Öhman, Chefveterinär Medicin, anna.ohman@evidensia.se, 0765-40 41 26

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material