Gå direkt till innehåll
Utländska ambassadörer fick lära sig mer om svensk djursjukvård

Nyhet -

Utländska ambassadörer fick lära sig mer om svensk djursjukvård

I går fick Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm spännande gäster. 40 ambassadörer kom för att besöka specialistdjursjukhuset och lära sig mer om svensk djursjukvård. De fick bland annat gå en guidad tur på djursjukhuset. Många var nyfikna på svensk djursjukvård och ställde frågor.

Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm är ett av Sveriges äldsta djursjukhus och firar 50 år i år. Genom åren har djursjukhuset alltid legat i framkant inom veterinärmedicinen och var bland annat först att som djursjukhus skaffa ultraljudsutrustning, magnetkamera, datortomografi och rehabavdelning. Djursjukhuset har knutit många erkänt duktiga specialister till sig, bland annat inom kirurgi och oftalmologi.

Ambassadörsbesöket var en del av ett heldagsprogram i Västerås med omnejd, arrangerat av länsstyrelsen Västmanland. Dagen innebar även nedslag på ABB Corporate Research, Strömsholms slott, Västerås domkyrka och Skultuna messingsbruk, för att sedan avslutas med middag på Västerås slott med dagens värd, landshövding Ingemar Skogö. 


Ämnen

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203