Gå direkt till innehåll
Begränsa fyrverkerierna - för fler lyckliga djur!

Pressmeddelande -

Begränsa fyrverkerierna - för fler lyckliga djur!

Vi på Evidensia Djursjukvård vill se fler friska och lyckliga djur. Därför vädjar vi till alla som trots allt vill njuta av fyrverkerier: Snälla koncentrera er till timmarna mellan 23 och 01, så blir lidandet kortare för att skotträdda djur. 

Många djur blir rädda och stressade av fyrverkerier och smällare. Se ett inslag från TV4 Nyhetsmorgon där Evidensias veterinär Christophe Bujon ger sista-minuten-råd inför nyår: https://www.youtube.com/watch?v=dr7eSqajEIg

För många hundar, katter och hästar är smällare och raketer runt nyår, påsk och valborg de svåraste tiderna på året. Metoder som medicinering och ljudträning kräver god framförhållning, men här kommer några sista-minuten-tips för din fyrbenta vän:

• Pjoska inte.

• Gå undan. 

• Distrahera med andra ljud.

• Hitta en lugn hund- eller hästkompis.

• Låt katten gömma sig.

• Prova lugnande dofter - feromoner.


Fler goda råd hittar du här: http://www.evidensia.se/evidensiaplus/kloka-svar-om-sjuka-djur/skottradsla

Har du en mycket skotträdd hund kan fyrverkerifritt nyår på något hotell nära en flygplats vara en god idé. Men boka i tid! Konceptet har blivit en succé och vissa hotell har fullt redan i februari. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se 

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203