Gå direkt till innehåll
Byggboom inom Evidensia - Fem djursjukhus moderniseras och byggs ut

Pressmeddelande -

Byggboom inom Evidensia - Fem djursjukhus moderniseras och byggs ut

Nu utvecklas verksamheten inom Evidensia och blir mer tillgänglig för alla djurägare. Fem av Evidensias djursjukhus byggs ut för att bli större, säkrare och mer moderna. Det är på Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva, Evidensia Valla Djursjukhus Linköping, Evidensia Djursjukhuset Norra Halland, Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg samt Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm som satsningarna pågår eller ska genomföras.

- Det är snart tre år sedan grunden till det som i dag är Nordens största kedja för djursjukvård lades, och det här är ett av alla konkreta exempel på förbättringar som sammanslagningen inneburit för både patienter och medarbetare, säger Anders Thunberg, vd, Evidensia.

I utbyggnadsarbetet fokuseras det på hur man kan göra det bättre och tryggare för djuren som besöker djursjukhusen och samtidigt möta ökad efterfrågan. Ett av djursjukhusen som expanderar kraftigt är Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva.

- Snart är inte längre lokalens begränsningar ett hinder för att vi ska kunna möta de önskemål som finns. Till exempel kommer vi att kunna ha dygnet-runt-öppet, skiktröntgen (CT) och större intensivvårdsavdelning, berättar Annette Nyholm som är djursjukhuschef på Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva.

I början av 2016 ska bygget vara klart och sjukhuset växer från 1 400 kvadratmeter till hela 2 600 kvadratmeter. En del av kliniken blir kattmottagning med eget väntrum, vilket varit efterfrågat. I de nya lokalerna kommer det även finnas ett större utbud av rehabilitering. Dessutom blir operationsavdelningen större och i linje med nya hygienkrav.

Djursjukhuset Norra Halland bygger också för att kunna ta emot fler patienter, med fler och större avdelningar för bland annat akutfall, isolering och ortopedi. Specialistdjursjukhuset Helsingborg expanderar bland annat med en ny infektionsklinik. Valla Djursjukhus i Linköping håller på att växa med 500 kvadratmeter. Ett av målen är att korta ner väntetiderna med nya mottagningsrum. Under året kommer även spaden sättas ner i Strömsholm, där Specialisthästsjukhuset får en ny vårdavdelning.

- Detta är jättesatsningar som är möjliga tack vare Evidensia Djursjukvårds storlek. Tillsammans är vi helt enkelt starka, säger Mia Rådberg, landschef för Evidensia Sverige Smådjur.

För ytterligare information kontakta:

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702 - 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se

Annette Nyholm, djursjukhuschef, Evidensia Södra Djursjuhuset Kungens Kurva, 072 – 700 60 48, annette.nyholm@evidensia.se

Mia Rådberg, landschef Evidensia Sverige smådjur, 0702-021805, mia.radberg@evidensia.se

Anders Thunberg, vd, Evidensia Djursjukvård, 070 - 620 75 60, anders.thunberg@evidensia.se

Ämnen

Taggar


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 700 000 djur, varav cirka 655 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt cirka 45 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se 

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material

Relaterade nyheter