Följ Evidensia Djursjukvård

Dreamteam inom kirurgi på Evidensia Djursjukvård

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2014 11:44 CEST

Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm stärker ytterligare sitt team av erfarna kirurger. Nu arbetar hela tre erfarna Diplomates samt en Steg 2-specialist i kirurgi på Centrum för Kirurgi och Ortopedi! En unik samling av veterinärmedicinsk kompetens - ett dreamteam som saknar motsvarighet. 

  • Barbro Nordquist, som började på Strömsholm i september 2012, är Diplomate ACVS och ECVS. Hon är utbildad i Davis, Kalifornien, och har tidigare arbetat vid djursjukhus i USA.
  • Hugo Schmökel, som anställdes i vintras, är Diplomate ECVS sedan 1995. Han har efter specialistutbildning i Zurich en lång bana bakom sig som specialist i kirurgi i flera europeiska länder.
  • Lennart Sjöström, Diplomate ECVS, chefsveterinär på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm, behöver knappast någon närmare presentation.
  • Susanne Åkerblom, Specialist kirurgi Steg 2. Susanne har genomgått ett Residencyprogram i kirurgi och har mycket lång erfarenhet.

Dessutom finns tre Residents i kirurgi på Strömsholm, även det unikt på ett privat djursjukhus. De tre specialistutbildningstjänsterna innehas av Sivert Viskjer, Barbara Dyall och Ditte Skytte.

-  Centrum för Kirurgi och Ortopedi i Strömsholm har nu ett fantastiskt specialistteam inom kirurgi och ortopedi. Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda denna unika kompetens och framtidssatsning inom kirurgin. Långsiktigheten och kontinuiteten har stärkts ytterligare, säger Lennart Sjöström som är chefveterinär på Centrum för Kirurgi och Ortopedi.

Lennart Sjöström är även ordförande i Evidensia Veterinärmedicinskt Forum som har som uppgift att utveckla veterinärmedicinen inom Evidensia. 


Inom kort lanserar Evidensia Djursjukvård även en koncerngemensam satsning på utbildning och kompetensutbyte. Mer information om detta kommer i maj. 


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia består av närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 670 000 djur, varav mer än 630 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt ca 40 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se