Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia anställer Maria Tholander Hasselrot som ny hygienansvarig

Pressmeddelande   •   Apr 15, 2016 13:24 CEST

- Evidensia veterinärmedicinskt forum har under en tid arbetat intensivt med att knyta till sig en Hygienansvarig för Evidensia Norden (smådjur och häst). Vi har nu glädjen att meddela att veterinär Maria Tholander Hasselrot har anställts som Hygiene Director. Maria har en gedigen erfarenhet av att arbeta med vårdhygien och antibiotikafrågor. Att anställa en Hygiene Director är en del i vårt arbete för att Evidensia ska bedriva veterinärmedicin av högsta kvalitet, säger Lennart Sjöström ordförande för EVMF.

Ansvarsområdena blir att arbeta för och säkerställa att vi har högsta kvalitet på enheternas vårdhygienarbete, samt att arbeta med antibiotika användningen och vårdrelaterade infektioner.

Maria kommer att utforma planer för vårdhygien och antibiotikaanvändning med hänsyn till bestämmelser och lagstiftning i de olika länderna. Hon kommer att övervaka att planerna implementeras och följs samt informera, lämna råd och undervisa i frågor om vårdhygien, vårdrelaterade infektioner och antibiotikaanvändning inom Evidensia. De hygienansvariga på Evidensias enheter kommer att ha ett stort stöd av Maria.

Maria Tholander Hasselrot tillträder sin nya tjänst den 21 juni 2016.

- Det ska bli jättespännande att tillsammans arbeta med Evidensias vårdhygienarbete. Vårdhygien är enligt mig bland det mest intressanta och roligaste som finns eftersom det involverar alla discipliner säger Maria

Maria har arbetat på Distriktsveterinärerna sedan 2004 med olika djurslag och inriktning; smådjur, lantbrukets djur och häst både i fält och på hästklinik. Sista åren har hon arbetat som klinikchef. Sedan 2010 har hon arbetat med vårdhygien och drivit Distriktsveterinärernas vårdhygienarbete som de 2014 fick hygienpris för. Maria har även utbildat sig tillsammans med vårdhygiensjuksköterskor på humansjukvårdens utbildning för smittskydd/vårdhygien och hon är aktiv inom lokala Strama, Veterinär vårdhygienförening och SFVH.

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se