Gå direkt till innehåll
Evidensia Djursjukvård förvärvar Animagi

Pressmeddelande -

Evidensia Djursjukvård förvärvar Animagi

Evidensia, Nordens största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård, har sedan tidigare 18 djursjukhus och kliniker i Finland. Dessa är samlade under namnet Univet. Animagi är Finlands största veterinärkedja med 38 djurkliniker. I och med affären fusioneras Univet och Animagi, vilket innebär att man tillsammans kan erbjuda högkvalitativ djursjukvård på 56 djurkliniker och djursjukhus över hela Finland.

Univet och Animagi kompletterar varandra väl. Univet har specialkunskap inom exotiska djur och driver två dygnet-runt-öppna djursjukhus. Animagi tar emot både smådjur och hästar och är välkända för sin kattklinik samt sina specialkunskaper inom hudproblem.

”Vi är stolta och glada för att vårt team i Finland växer med 450 veterinärmedicinska experter. Nu kan vi tillsammans erbjuda ännu bättre service till djurägare i Finland men även i Norden. Vår storlek är en trygghet för djurägarna.”, säger Anders Thunberg, koncernchef för Evidensia.

”Vi vill arbeta tillsammans för att Finländska djurägare ska kunna få så många friska och goda år som möjligt med sina djur. Det åstadkommer vi genom förebyggande vård i djurens vardag och den bästa möjliga vården om olyckan är framme och djuret insjuknar eller råkar ut för en olycka”, säger Jukka Toivanen, Univets tf. vd.

”Vi börjar omedelbart arbeta för att våra kunder så snabbt som möjligt ska ha nytta av fusionen. Det gemensamma arbetet är ännu i startgroparna, och nästa steg klargörs under vårens lopp”, berättar Anna-Maria Mäkelä, Animagis vd.

Inom den nya Evidensia-koncernen i Norden arbetar totalt 2 000 veterinärmedicinska experter på nästan 130 kliniker. Verksamhetsländerna är Finland, Sverige, Norge och Danmark.


För mer information, kontakta:

Anders Thunberg, Evidensia, koncernchef, 0706 20 75 60, anders.thunberg@evidensia.se

Maria Hofling, Evidensia, pressansvarig, 0702 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se

Anna-Maria Mäkelä, Animagi, vd, +358 50 404 4950, anna-maria.makela@animagi.fi

Jukka Toivanen, Univet, tf. vd, +358 50 1764, jukka.toivanen@univet.fi

Animagi:

Animagi är Finlands största veterinärklinikkedja och startade sin verksamhet 2012. För tillfället hör 38 veterinärkliniker till den riksomfattande kedjan, inklusive ett hästsjukhus och fyra hästkliniker. Animagis omsättning är närmare 30 miljoner euro och företaget har 450 anställda experter inom det veterinärmedicinska området. Animagi är svenska Evidensia-koncernens finska dotterbolag. www.animagi.fi

Univet:

Univet är en djurklinik- och djursjukhuskedja som specialiserar sig på sjukvård för husdjur. Univet grundades år 2008 och var den första veterinärklinikkedjan i Norden. Företaget har 18 kliniker och sjukhus. Univet sysselsätter 270 personer och dess omsättning är över 20 miljoner euro. Univet är svenska Evidensia-koncernens finska dotterbolag. www.univet.fi

Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Koncernen har mer än 130 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. I koncernen arbetar närmare 2 000 anställda, varav drygt 650 är veterinärer. Varje år behandlar Evidensia fler än 730 000 djur, varav cirka 685 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt cirka 45 000 hästar. Koncernen omsätter 1,7 miljarder kronor (ca 188 miljoner euro) och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se

Ämnen

Taggar


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 700 000 djur, varav cirka 655 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt cirka 45 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se 

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material