Gå direkt till innehåll
​Evidensia Djursjukvård gör förvärv i Småland

Pressmeddelande -

​Evidensia Djursjukvård gör förvärv i Småland

Evidensia Djursjukvård, Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård, välkomnar Jönköpings Smådjursklinik till gruppen. Samgåendet är ett viktigt steg i att stärka erbjudandet om kvalificerad djursjukvård i Småland.

Evidensia servar djurägare i hela Sverige dygnet runt och året om och vi vill vara nära djurägarna. Jönköpings Smådjursklinik är ett välkommet tillskott i Evidensiafamiljen eftersom vi i och med detta förvärv stärker vår närvaro i den husdjurstäta regionen Småland både strategiskt och geografiskt,säger Mia Rådberg, landschef för Evidensia Sverige smådjur.

Jönköpings Smådjursklinik startade sin verksamhet år 2000. För närvarande är sex veterinärer och fjorton djurvårdare och djursjukskötare knutna till kliniken. Kliniken tar årligen emot cirka 12 000 patientbesök.

Med Evidensia får kliniken en stabil och långsiktig ägare som har alla förutsättningar för att förvalta och vidareutveckla klinikens starka ställning i Jönköpingsregionen, till gagn för både personal och djurägare, säger Ulf Axelsson och Birgitta Karlsson, tidigare ägare till Jönköpings Smådjursklinik.

Vidare uppskattar vi som veterinärer de möjligheter överlåtelsen innebär, då kliniken kommer att ingå i en organisation med snabb och effektiv tillgång till spetskompetens inom veterinärmedicinens alla olika områden.

Vi kommer båda att fortsätta vårt arbete på kliniken som vanligt, säger Ulf och Birgitta.

I och med detta förvärv fortsätter Evidensia Djursjukvård att förstärka sin position som Nordens största och veterinärmedicinskt ledande djursjukhusgrupp. Evidensia finns i Danmark, Sverige, Norge och Finland med fler än 130 djursjukhus och djurkliniker.

För ytterligare information kontakta:

Ulf Axelsson, chefsveterinär Jönköpings Smådjursklinik, 073 - 982 45 06

Birgitta Karlsson, tf klinikchef Jönköpings Smådjursklinik, 073 – 98 12 348

Mia Rådberg, landschef Sverige smådjur, Evidensia Djursjukvård, 070- 202 18 05, mia.radberg@evidensia.se

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702 - 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har över 130 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi cirka 1 miljon djur. Vi har cirka 1 900 medarbetare och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material