Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Evidensia Djursjukvård startar hästambulansverksamhet

Med hästambulansen kan vi hjälpa de största husdjuren direkt på plats och på väg till sjukhuset. I hästambulansen får hästen utrymme och det finns möjlighet till stöd och avlastning. Hängmatta är en stor hjälp vid misstänkta frakturer eller när sjukdomstillståndet så kräver. Hästambulansen är också utrustad med vad som behövs för att kunna ge första hjälpen direkt på plats vid olycka eller skada. Behandling kan inledas och ges under transporten till hästsjukhuset. Dessutom kameraövervakas hästen under färden.

Vi vet hur viktigt det är med säkerhet vid djurtransport och att hästägare kan känna sig trygga när de överlämnar sin häst till oss. Vår hästambulansförare Robert Kilander är både legitimerad djursjukskötare och ambulanssjukvårdare med lång erfarenhet.

Vi erbjuder:

  • Transport till och från Evidensias hästkliniker och hästsjukhus. 
  • Fast förmånligt pris inom 10 och 20 mils radie.
  • Hjälp med lastning. 
  • Övervakning under färd.
  • Hästägare slipper problem med att ordna och köra transport själv.

Taxa:

Inom en radie av 10 mil hämtar vi för 1 500 kronor enkel resa. Inom en radie på 20 mil är priset 3 000 kronor för hämtning. Körningar utanför detta avstånd sker i samråd med hästsjukhuset. Hästtaxi erbjuds i mån av tid för 800 kronor/timme. 

Hästambulansen kan ses i i tv-programmet SOS Djur på Sjuan måndagar och tisdagar klockan 20:00.


För ytterligare information kontakta:

Marie Westberg, hästsjukhuschef, Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm, 0220 - 45 207, marie.westberg@evidensia.se

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702 - 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se

Ämnen

Taggar


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 700 000 djur, varav cirka 655 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt cirka 45 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se 

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material