Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia går samman med Karlslunde Dyrehospital i Danmark

Pressmeddelande   •   Maj 06, 2013 10:16 CEST

Evidensia Djursjukvård, fortsätter att växa i Danmark. Genom sammanslagningen med Karlslunde Dyrehospital stärker Evidensia ytterligare sin position som norra Europas största och veterinärmedicinskt ledande djursjukhusgrupp.

Evidensia Djursjukvård erbjuder djurägare allt från basvård till de mest kvalificerade vårdinsatserna och bedriver omfattande utbildning och klinisk forskning. Nu fortsätter koncernen att växa i Danmark.
Thomas Egelund, veterinärmedicinskt ansvarig på Karlslunde Dyrehospital, vill med sin gedigna erfarenhet bidra till Evidensias fortsatte utveckling inom förstklassig veterinärvård. René Ipsen VD vill med sin kunskap och erfarenhet inom bland annat kursverksamhet och affärsutveckling bidra till Evidensia tillväxt och utveckling.

”Evidensia har den mest avancerade djursjukvården i Norden och matchar helt våra ambitioner att med högsta medicinska kvalitet behandla alla sällskapsdjur från häst till hamster. Genom sammanslagningen med Evidensia intensiverar vi också ambitionen att vara den mest attraktiva arbetsplatsen för veterinärer, djursjukskötare, och djurvårdare”
, säger Thomas Egelund.
Karlslunde Dyrehospital, beläget i Greve i den södra delen av Köpenhamns län, är Danmarks största och mest välutrustade remiss- och akutdjursjukhus. Sjukhuset får remisser från kliniker i hela Danmark, Färöarna, Island och i södra Sverige tack vara sin höga professionella nivå och specialisering. Det drivs med dygnet-runt-verksamhet för smådjur som hundar, katter, gnagare och exotiska djur. Djursjukhuset etablerades redan 1971, då under namnet Karlslunde Dyreklinik. Verksamheten har idag 32 medarbetare varav 11 veterinärer och är ISO 9001-certifierat. 

”Efter en lång och fruktbar dialog med Evidensia har vi nu ett avtal på plats som båda parter är väldigt nöjda med. I samarbete med alla Evidensias djurkliniker och djursjukhus i Norden kommer vi att kunna bidra till den redan höga kompetensnivån inom koncernen, vilket kommer våra patienter, djurägare och kollegor tillgodo”, säger René Ipsen. 

"Vi är mycket stolta över att kunna välkomna Karlslunde Dyrehospital i Evidensia. Det är ett av Danmarks mest välrenommerade djursjukhus som dessutom bedriver en mycket omfattande utbildningsverksamhet för veterinärer i hela Norden. Samarbetet kommer att gagna den veterinärmedicinska utvecklingen vilket i slutändan ökar livskvalitén för våra husdjur”, säger Jørgen Have, landschef Evidensia Danmark.
Genom samgåendet med Karlslunde Dyrehospital befäster Evidensia ytterligare sin position som norra Europas största och veterinärmedicinskt ledande djursjukhusgrupp. Tidigare i år etablerade Evidensia sig i Danmark genom samgåendet med Næstvedegnens Dyrehospital. Evidensia är den första djursjukvårdsgruppen med närvaro i Danmark, Sverige, Norge och Finland och har fler än 65 djursjukhus och kliniker. 

För ytterligare information kontakta:
För Karlslunde Dyrehospital:
René Ipsen, e-post: Ipsen@karlslundedyrehospital.dk. Telefon +45 46 15 15 25
Thomas Egelund, e-post: egelund@karlslundedyrehospital.dk. Telefon +45 46 15 15 25
www.karlslundedyrehospital.dk

För Evidensia:
Jørgen Have, landschef Evidensia Danmark, e-post: have@vetnet.dk. Telefon + 45 55 77 14 77
www.evidensia.se
 

Presskontakt: Susan Rose, susan@susanrose.se. Telefon +46 73 300 3010

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia består av fler än 80 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och
Danmark. Varje år behandlar vi fler än 640 000 djur, varav mer än 600 000
hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt ca 40 000 hästar. Vi omsätter
mer än en 1,2 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska
kedja. www.evidensia.se

 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.