Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia och Djurskyddet överens om att inte fortsätta nuvarande samarbete

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2016 17:44 CEST

Evidensia och Djurskyddet Sverige har idag enats om att inte fortsätta arbeta efter nuvarande samarbetsavtal eftersom fokus hamnat på andra frågor än sällskapsdjurens hälsa. Hur parterna kan arbeta för att få fler friska sällskapsdjur och särskilt att höja kattens status får bli en framtida fråga.

Evidensia arbetar med djursjukvård av sällskapsdjur, allt från hamster till häst. Företaget verkar för djurens hälsa och ambitionen är att vara nära kunden och i framkant vad gäller veterinärmedicinsk teknik och kompetens.

Till Evidensia är alla sällskapsdjur som är i behov av vård välkomna.

Det var med denna bakgrund som Evidensia beslutade att inleda ett samarbete med Djurskyddet Sverige. Syftet med samarbetet var inriktat på hur man tillsammans kan anordna aktiviteter som främjar sällskapsdjurens hälsa, framförallt genom ID-märkning och kastrering av katter.

- Flera av Evidensias kunder har reagerat kraftigt och tolkat det som att vi sponsrar Djurskyddets verksamhet och delar allas deras värderingar. Vi arbetar med djurhälsa och djursjukvård och tar inte ställning till frågor runt till exempel jakt och rovdjurspolitik. Eftersom fokus hamnat på fel frågor väljer vi nu att inte fortsätta med vårt samarbete. Ambitionen att arbeta med förebyggande frågor finns kvar men det får ske inom andra ramar meddelar Eva Engström, marknadschef på Evidensia Djursjukvård.


För mer information kontakta:

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, maria.hofling@evidensia.se, 0220-600 101

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (3)

  Det var tråkigt att läsa att Jägarförbundet har lyckats med sin hämnd mot Djurskyddet för att de inte delar Jägarförbundets värderingar och överklagar beslut om att få jaga varg. De utnyttjar sin lagstadgade möjlighet att så saker prövade av en högre instans och genom att göra så mot Jägarförbundet, skrev de en artikel vilket fått till följd att fokus har förskjutits från allt annat som Djurskyddet ägnar sig åt och bara fokusera på att de är emot vargjakt. Om Djurskyddet inte hade lagt sig i Jägarförbundets vilja att jaga varg, hade Jägarförbundet inte skrivit sin artikel. Beklagligt att Evidensia går Jägarförbundet till mötes och gör så att fokus ökar på en del av allt Djurskyddet gör

  - Birgitta Karlsson - 2016-04-14 21:10 CEST

  Tråkigt att höra att sammarbetet inte kommer fortsätta eftersom jag tror era gemensamt goda krafter i sakfrågan gällande att höja kattens status i samhället hade kunnat göra stor skillnad. Synd att ni inte såg att fördelarna vägde mer än den nakdel att ni inte är ense i en helt annan fråga som inte ens rör katterna. Alternativet skulle kanske istället kunna var att ni varit tydliga i er info till de som varit missnöja och bemött dem men info om vad samarbetet gäller och att det dock inte innebär att ni tycker samma i alla frågor rörande djurskydd.

  - Stina Näsström - 2016-04-14 21:28 CEST

  Jägarlobbyn har talat. Men det ä klart håller man till i maktens korridorer och till och med sponsra en jaktbana i riksdagshuset för att riksdagsledamöter ska ta jägarexamen är det inte så konstigt om de vill bestämma över även privata företag. En liten grupp gaphalsar som tror på decibeldemokrati.

  - Lena - 2016-04-14 23:35 CEST

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.