Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Evidensia och Djurskyddet tecknar avtal om samarbete för att främja sällskapsdjurens hälsa

Evidensia, Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Djurskyddet Sverige. Syftet med samarbetet är att gemensamt verka för fler friska och lyckliga sällskapsdjur.

Genom ett långsiktigt samarbetsavtal kan Evidensia Djursjukvård och Djurskyddet Sverige arbeta med gemensamma aktiviteter och uppnå gemensamma målsättningar. Ett exempel kan vara att sätta fokus på vikten av att kastrera och id-märka sin katt, vilket bidrar till att höja sällskapsdjuren status.

- Vi är stolta och ser fram emot detta goda samarbete. Evidensias vision är att vi vill se fler friska och lyckliga djur och det märks att vi delar den ambitionen med Djurskyddet. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan vi sprida information och kunskap till fler djurägare”, säger Eva Engström som är marknadschef på Evidensia.

- Det känns mycket positivt med samarbetet och jag tror att vi tillsammans kan hjälpa ännu fler djur att må bättre. Från Djurskyddets sida arbetar vi både med att förebygga att djur far illa genom information till djurägare och blivande djurägare samt med att hjälpa djur som blivit övergivna - framför allt katter. Evidensia är en bra partner i detta arbete. Både genom att vara en rikstäckande djursjukvårdskedja men också med den breda kunskapen som vi kan sprida genom tips och råd, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare på Djurskyddet Sverige.

Trots olika verksamheter finns det många beröringspunkter mellan Djurskyddet Sverige och Evidensia Djursjukvård, som att bägge har djurens välmående i fokus.

För mer information kontakta:

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, maria.hofling@evidensia.se, 0220-600 101

Sara Frick, informatör, Djurskyddet Sverige, sara.frick@djurskyddet.se, 08-688 28 31


Om Evidensia AB

Evidensia är Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi erbjuder fler specialister och mer avancerad utrustning än andra. Vi bedriver också mer utbildning och klinisk forskning än andra. Hos oss får viktiga familjemedlemmar veterinärmedicinsk service i världsklass. Tillsammans erbjuder vi ett unikt samarbete kring varje djur. evidensia.se

Om Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är med sina ca 11 000 medlemmar en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Vi är en rikstäckande organisation med 54 anslutna lokalföreningar. Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. djurskyddet.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se 

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material