Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia tar över även ATG:s fyra kvarvarande hästkliniker

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2013 10:30 CET

Sveriges hästägare får tillgång till bästa tänkbara djursjukvård oavsett var de bor i landet.

Evidensia stärker sin position inom svensk hästsjukvård genom att även ta över ATG:s kvarvarande kliniker i Boden, Gävle, Täby och Södertörn. Med totalt 15 välrenommerade djursjukhus och kliniker inriktade på häst – från Helsingborg i söder till Boden i norr – får nu Sveriges hästägare tillgång till ett komplett erbjudande av akut-, specialist- och basvård oavsett var de bor i landet.
 

– Jag ser mycket positivt på Evidensias satsning och det känns bra att också de fyra kvarvarande klinikerna inom ATG blir del av ett nätverk av högkvalitativ hästsjukvård. Hästägarna kan glädjas över fortsatt tillgång på allt från enklare vårdingrepp till avancerads kirurgi, och det skapar en trygghet för hästägarna att få tillgång till den akut- och specialistvård som finns inom Evidensia, säger Maria Lendau, VD för ATG Hästklinikerna AB.

Det här markerar inledningen på en ny era inom svensk djursjukvård, där hästägare över hela landet kan erbjudas allt från enklare vårdingrepp till avancerad kirurgi på ett helt annat sätt än tidigare. Övertagandet av klinikerna i Boden, Gävle, Täby och Södertörn utgör ytterligare en pusselbit i Evidensias arbete med att skapa en kvalitets- och kompetensorienterad plattform för hästsjukvård i Sverige. Det innebär inte bara en stark lokal närvaro från söder till norr i landet, utan även satsningar på forskning och utveckling samt löpande kompetensutveckling av veterinärer och djursjukvårdare. På hästsidan finns nu 15 djursjukhus och kliniker, som tillsammans behandlar cirka 35 000 hästar per år. 

– Jag välkomnar ytterligare ca 20 duktiga medarbetare till Evidensia och vi ser fram emot att tillsammans med dem fortsätta den långsiktiga utvecklingen av hästsjukvården i Norden. Vi har nu en helt unik samlad kompetens och ambitionen är att skapa en större rörlighet och flexibilitet inom gruppen. Det innebär exempelvis att specialister från Helsingborg och Strömsholm även kommer att verka på mindre kliniker ute i landet när behov uppstår, förklarar Donald Ribbentjärn, divisionschef Häst i Evidensia Djursjukvård. 

För mer information, kontakta:
Donald Ribbentjärn, Divisionschef Häst, Evidensia Tel: 070-516 80 27
Maria Lendau, VD ATG Hästklinikerna AB Tel: 0707-13 01 45

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia består av fler än 80 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och
Danmark. Varje år behandlar vi fler än 640 000 djur, varav mer än 600 000
hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt ca 40 000 hästar. Vi omsätter
mer än en 1,2 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska
kedja. www.evidensia.se

 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.