Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia tar täten i Europa

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2015 09:45 CET

Europas största veterinärgrupp har växt 60 procent på ett år och konsoliderar en helt ny bransch.

Nu gör Evidensia Djursjukvård en offensiv och leder konsolideringen av den europeiska veterinärmarknaden. Första steget utanför Norden togs i somras i och med förvärvet av Bessy’s Tierklinik, en av Schweiz ledande och internationellt välkända djursjukhus. Den europeiska expansionen har därefter fortsatt och nu i veckan etablerar sig Evidensia i Nederländerna genom förvärvet av Dierenzorggroep, landets ledande djurklinikkedja.

Evidensia är därmed Europas ledande och största kedja för djursjukvård.

Evidensia Djursjukvård erbjuder veterinärtjänster för både smådjur och häst. Allt från vardaglig basvård till de mest avancerade insatserna på de dygnet-runt-öppna djursjukhusen. Företaget bildades 2012 när fyra stora svenska djursjukhus gick samman. Evidensia växte snabbt från Sverige till övriga Norden.

September 2014 gick EQT in som huvudägare i Evidensia och sedan dess har expansionstakten ökat. På lite drygt ett år har antalet helägda djurkliniker och djursjukhus ökat från 90 enheter till nästan 160 kliniker och gruppens omsättning har ökat från 1,4 miljarder till 2,3 miljarder kronor - en tillväxt på över 60 procent, huvudsakligen genom förvärv. Evidensia har numera över 1,3 miljoner kundbesök årligen och över 2 200 anställda.

- Tillväxten har gått extremt fort. Historiskt har branschen varit fragmenterad, men nu genomgår den en stark förändring. Tack vare tydliga fördelar för tidigare ägare, personal och inte minst djurägare genom bättre kvalitet och tillgänglighet finns ett starkt intresse att ansluta sig till större grupper. Evidensias snabba utvecklingen är ett bevis på det, säger koncernchef Anders Thunberg.

En delförklaring är företagets partnerskapsmodell som bygger på att tidigare ägare är kvar både operativt och som delägare. Det finns stora likheter mellan marknaderna i Europa vilket ytterligare talar för en fortsatt konsolidering. Tillväxten drivs av ökad efterfrågan på avancerad djursjukvård samt att husdjur ses alltmer som familjemedlemmar.

- Evidensia är nu närvarande i sju länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och Nederländerna. Ambitionen är att fortsätta växa i gruppens befintliga marknader och även fortsätta expansionen till nya länder. Målet för 2018 är att fördubbla omsättningen, säger Anders Thunberg. 

Talespersoner

Anders Thunberg, koncernchef.

Ulf Mattsson, styrelseordförande.

Presskontakter

Eva Engström, marknadschef, eva.engstrom@evidensia.se, 070 - 551 48 18

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, maria.hofling@evidensia.se, 070 - 245 49 43

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se 

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.