Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia växer i Finland

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2013 09:23 CEST

Evidensia, norra Europas ledande djursjukvårdsgrupp, växer i Finland genom samgående med VetHaus och Lahden Eläinlääkäriasema. 

VetHaus och Lahden Eläinlääkäriasema driver varsitt djursjukhus i Södra Finland, ett i Hattula samt ett i Lahtis, och tar årligen emot fler än 20 000 patienter. Båda bedriver en högkvalitativ djursjukvård och enheten i Hattula är en av få i Finland med full jour dygnet runt året om. Med den här sammanslagningen blir Univet (Evidensias varumärke i Finland) marknadsledare inom sjukvård för smådjur i Finland.

Samgåendet är mycket viktigt för oss då det tillför kompetens och stärker vårt kunderbjudande i Finland till att även omfatta jour dygnet runt. Liksom vår egen verksamhet fokuserar VetHaus och Lahden Eläinlääkäriasema på att leda den veterinärmedicinska utvecklingen och jag är förhoppningsfull att vi genom samverkan tillsammans ska kunna utvecklas i högre takt än om vi varit fristående, säger Pekka Happonen, Landschef Evidensia Finland.  

Genom att gå samman med dessa två djursjukhus befäster Evidensia ytterligare sin position som norra Europas största och veterinärmedicinskt ledande djursjukhusgrupp. Evidensia har numera närvaro i Danmark, Sverige, Norge och Finland med närmare 80 djursjukhus och kliniker, en siffra som har vuxit stadigt sedan start. I Finland använder Evidensia varumärket Univet och har nu 16 djursjukhus och kliniker. 

För ytterligare information kontakta: 

För Univet, VetHaus och Lahden Eläinlääkäriasema:
Pekka Happonen, pekka.happonen@univet.fi, tel. +358 (400) 215 493
www.univet.fi
www.vethaus.fi/

För Evidensia:
Anders Thunberg, anders.thunberg@evidensia.se, tel. 070-620 75 60
www.evidensia.se

Presskontakt: Susan Rose, susan@susanrose.se: 073-300 3010

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia består av fler än 80 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och
Danmark. Varje år behandlar vi fler än 640 000 djur, varav mer än 600 000
hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt ca 40 000 hästar. Vi omsätter
mer än en 1,2 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska
kedja. www.evidensia.se

 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.