Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia växer i norra Sverige genom samgående med Djurkliniken i Öjebyn

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2013 10:35 CET

Djurkliniken i Öjebyn säkerställer fortsatt vidareutveckling genom att bli en del av Evidensia, norra Europas största och veterinärmediciniskt ledande djursjukvårdsgrupp.

Evidensia består av några av nordens äldsta och mest välrenommerade djursjukhus och kliniker och grundades med målsättningen att skapa en ledande kvalitetsorienterad djursjukvårdsgrupp. Genom gränsöverskridande kompetensutbyte och samarbete där gruppens medlemmar får möjlighet att stärka sina respektive specialistkunskaper möjliggör Evidensia högkvalitativ vård för djurägarna och deras djur. Med fler än 55 djursjukhus och kliniker, nästan 1 000 anställda, varav mer än 300 veterinärer, 11 PhD, 15 Diplomates och ett forskningsprogram är Evidensia också väl positionerat att driva den veterinärmedicinska utvecklingen i norra Europa.

Nu förstärker Evidensia sin position i norra Sverige genom att gå samman med Djurkliniken i Öjebyn. Kliniken som är belägen strax utanför Piteå, grundades 1979 och tar årligen emot fler än 12 000 patienter.

”Under en tid har vi funderat på framtiden för kliniken och att nu bli en del av Evidensia Djursjukvård känns mycket bra för både oss som tidigare ägare och vår personal då vi bygger vidare på vårt goda samarbete med Strömsholm. Vi kan genom samgåendet säkerställa vidareutveckling av den verksamhet som vi byggt upp över mer än 30-års tid och vår personal får fortsätta sitt arbete med våra patienter på samma sätt som tidigare men med utökade möjligheter till kompetensutveckling” säger Ingemar Bergdahl och Åsa Bergdahl, ägare Djurkliniken i Öjebyn 

”Vi är väldigt glada och entusiastiska över att Djurkliniken i Öjebyn har valt att gå med i Evidensia, det är en verksamhet som delar våra grundvärderingar om att erbjuda högkvalitativ djursjukvård och kliniken har haft en imponerande utveckling de senaste åren. Tillsammans ska vi nu bygga vidare på de satsningar som gjorts för att utveckla erbjudandet till regionens djurägare” säger Anders Thunberg, verkställande direktör Evidensia Djursjukvård

För ytterligare information om Djurkliniken i Öjebyn, För ytterligare information om Evidensia Djursjukvård, vänligen kontakta:
Ingemar Bergdahl, 0911-665 75 vänligen kontakta: Anders Thunberg, 0220-458 48 

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia består av fler än 80 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och
Danmark. Varje år behandlar vi fler än 640 000 djur, varav mer än 600 000
hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt ca 40 000 hästar. Vi omsätter
mer än en 1,2 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska
kedja. www.evidensia.se

 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.