Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia Valla Djursjukhus invigs - ett av Sveriges modernaste djursjukhus

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2015 08:44 CEST

Nu nyinviger Evidensia Valla Djursjukhus i Linköping, som är på väg att bli ett av Sveriges modernaste djursjukhus.

Efter nästan två års planering och byggande inviger Evidensia Valla Djursjukhus i Linköping den 7 juni sina utökade och nyrenoverade lokaler. Lokalytan utökas med ca 30 % till ca 1500 kvadratmeter klinikyta, med bland annat ytterligare sex undersökningsrum och stora vårdavdelningar för hund respektive katt och andra smådjur. Det blir även regionens första intensivvårdsavdelning och dessutom egna väntrum för hund respektive katt. Rehab-avdelningen får större utrymmen med både bassäng och så kallat vattenlöpband. Även operationsavdelningen har byggts om för att ge ökat fokus på pre- och postoperativ vård.

  • Vi får större nya lokaler samtidigt som de gamla lokalerna har renoverats för att anpassas till modern djursjukvård samt höjda krav avseende smittskydd och hygien. Satsningen innebär att vi nu kan glädjas åt ett av Sveriges modernaste djursjukhus säger Björn Lindevall, region- och djursjukhuschef på Evidensia Djursjukvård

Invigningen går av stapeln den 7 juni och inleds med att Linköpings och landslagets ishockeymålvakt Kim Martin med hunden Bauer klipper bandet klockan 11.00. Därefter är besökare välkomna att under dagen se de nya lokalerna och delta i olika tävlingar och andra arrangemang.

För ytterligare information kontakta:

Björn Lindevall, region- och djursjukhuschef, bjorn.lindevall@evidensia.se, 070- 322 58 08

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, maria.hofling@evidensia.se, 0702 – 45 49 43

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har över 130 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi cirka 1 miljon djur. Vi har cirka 1 900 medarbetare och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.