Följ Evidensia Djursjukvård

Evidensia veterinär samarbetspartner under FEI EM i Ridsport Göteborg 2017

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2016 09:00 CEST

Evidensias erfarna veterinärteam som även bemannade SM i sportkörning

Det är nu klart att Evidensia Djursjukvård kommer att ta ansvar för det officiella veterinärteamet under FEI EM 2017 i Göteborg. Veterinärteamet kommer att bestå av veterinärer, djursjukskötare och hovslagare från Evidensias kliniker och sjukhus. Tillsammans med FEI:s veterinärdelegation kommer de se till att alla hästar får bästa tänkbara vård under Europamästerskapen.

En av utmaningarna med uppdraget är att förse tävlingsdeltagare med tillgång till snabb sjukvård på en stor yta. Till sin hjälp har teamet en uppbyggd klinik på tävlingsområdet, samt tre ambulerande bilar som kommer att vara utplacerade vid de olika stallarna och arenorna. Gruppen kommer att ledas av Flemming Winberg, välkänd ortoped och kirurg från Evidensia Hästsjukhuset Stav, tillsammans med Lotta Persson, sjukhuschef och leg. djursjukskötare vid Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg.

- Nu kan vi stolt presentera att Evidensia går in som officiell leverantör och tar ansvaret för det veterinära teamet under evenemanget, säger Johan Pagerup, sponsoransvarig för FEI EM i Ridsport 2017.

- Vi är glada över förtroendet att bemanna det officiella veterinärteamet under nästa års Europamästerskap i Göteborg. Teamet kommer att bestå av några av våra mest erfarna medarbetare med specialistkunskaper inom medicin, ortopedi och akutsjukvård för sporthästar. Veterinärteamet kommer att finnas på plats dygnet runt under hela mästerskapet, säger Karolina Dahlkvist, affärsområdeschef inom häst på Evidensia Djursjukvård.

För mer information kontakta:

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702-45 4943, maria.hofling@evidensia.se

Karolina Dahlkvist, affärsområdeschef häst, Evidensia Djursjukvård, 073-987 12 06, karolina.dahlkvist@evidensia.se

Lotta Persson, teamleader och djursjukhuschef, Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg,

070-539 13 53, lotta.persson@evidensia.se

Johan Pagerup, sponsringsansvarig FEI EM I Ridsport Göteborg 2017, 0707-611810, johan.pagerup@gotevent.se

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia startade 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman. Idag består Evidensia av cirka 170 djursjukhus och kliniker i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och Nederländerna. Evidensia har drygt 2 600 anställda som tar emot över 1 miljon patientbesök per år - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.