Följ Evidensia Djursjukvård

​Första specialisten inom veterinärmedicin godkänd

Pressmeddelande   •   Feb 17, 2017 07:00 CET

Ann Essner,

Ann Essner på Evidensia Djurkliniken Gefle är den första fysioterapeuten som har blivit godkänd som specialist inom veterinärmedicin i Sverige.

Olika specialisttitlar finns sedan tidigare för veterinärer, men för andra professioner inom gruppen djurhälsopersonal är möjligheterna att erhålla specialistkompetens mer begränsade.

I höstas beslutade förbundsstyrelsen inom Fysioterapeuterna, professions- och fackförbundet för Sveriges fysioterapeuter (sjukgymnaster), att godkänna inrättandet av en specialistordning även för legitimerade fysioterapeuter (sjukgymnaster) inom veterinärmedicin. För att bli specialist inom fysioterapi krävs att man väver samman klinisk utbildning och erfarenhet med utökad akademisk utbildning, vilket Ann Essner gjort.

- Jag ser ett stort behov av att fysioterapi och fysisk rehabilitering inom veterinärmedicin fortsätter att utvecklas i Sverige. Vi behöver mer specialistkunskap och sjukgymnaster står för en fördjupad kunskap om rörelseapparaten och rörelsefunktion, även inom veterinärmedicin, säger Ann Essner, som gärna hjälper andra sjukgymnaster att specialisera sig framöver.


Ann Essner jobbar till vardags på Evidensia Djurkliniken Gefle i Gävle men är också deltidsdoktorand vid Institutionen för neurovetenskap, enheten för fysioterapi, Uppsala universitet. Där tittar hon på undersöknings- och mätmetoder som går att använda vid fysioterapi för hundar som till exempel har artros.

För mer information kontakta:

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702 - 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se

Ann Essner, Leg. sjukgymnast, godkänd av Jordbruksverket, Specialist inom veterinärmedicin, Evidensia Djurkliniken Gefle, 026- 10 63 10, ann.essner@evidensia.se

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia startade 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman. Idag består Evidensia av cirka 170 djursjukhus och kliniker i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och Nederländerna. Evidensia har drygt 2 600 anställda som tar emot över 1 miljon patientbesök per år - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. www.evidensia.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.