Följ Evidensia Djursjukvård

Forskningssamarbete för djurens hälsa

Pressmeddelande   •   Okt 03, 2014 10:42 CEST

Nyligen skrevs ett intentionsavtal mellan Evidensia och Sveriges lantbruksuniversitet med syfte att öka samarbetet. Målet är att tillsammans skapa bättre förutsättningar för klinisk forskning inom veterinärmedicin och stärka den veterinärmedicinska kompetensen i Norden. På så sätt kan vi tillsammans verka för att förbättra djurs och människors hälsa och välfärd.

-  Evidensia har som ett tydligt mål att bedriva forskning i frågor där patientnyttan är stor. Det är viktigt att våra medarbetare ges möjlighet till kompetensutveckling genom att undersöka kliniska frågeställningar som vi stöter på ofta. Extern validering av tänkbara projekt höjer kvaliteten och det är viktigt att forskningen sker i tätt samarbete med vetenskapliga aktörer. Därför är vi mycket glada för det här intentionsavtalet med SLU, säger Sverre Seierstad, forskningskoordinator på Evidensia Djursjukvård.

Samarbetsområdena är specificerade så här:

  • Klinisk forskning inom veterinärmedicin och djuromvårdnad med fokus på sport- och sällskapsdjur.
  • Vidareutbildningar på nationell och internationell nivå för djurhälsopersonal.

-  Vi ser detta som en början på ett samarbete med branschen. Vi hoppas på fler liknande avtal med fler aktörer och vi är glada över att ha påbörjat resan tillsammans med Evidensia, säger Torkel Ekman, prodekan på fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap på SLU.

Evidensia och SLU samarbetar redan i dag i ett antal forskningsprojekt, bland annat om biomarkörer på friska katter och katter med hjärtsjukdomar, isolering av vanliga bakterier och virus vid kennelhosta samt serumnivåer hos hundar med testikelcancer. Forskningssamarbeten finns även på hästsidan. För mer information, vänligen kontakta:

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702 - 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se

Sverre Seierstad, forskningskoordinator, Evidensia Djursjukvård, 070-619 48 00, sverre.seierstad@evidensia.se

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 700 000 djur, varav cirka 655 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt cirka 45 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.