Följ Evidensia Djursjukvård

Glad och säker påsk önskar Evidensia

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2016 15:54 CET

Påsken är en farlig högtid för våra sällskapsdjur. Många djur drabbas av förgiftning till följd av att de får i sig påskmat, påskgodis eller giftiga växter.

Christophe Bujon, chefsveterinär på Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva, har några råd om hur djurägare får en lugn och skön påsk tillsammans med sina fyrfota vänner:

- Glöm inte att påskmaten kan vara förrädiskt salt och att många av påskens liljor är giftiga för både hund och katt. Var gärna lite vaksam på att flera av naturens faror vaknar nu, som ormar, fästingar och paddor, säger han.

När påsken är solig och varm innebär det att fler sällskapsdjur blir huggormsbitna. Som djurägare är det bra att vara medveten om var hjälp finns under dessa lediga dagar. Ormbett kan vara livshotade och kräver ibland vård dygnet runt.

På Evidensias djursjukhus runt om i landet har man förberett sig för påsken, för att så många djur som möjligt ska kunna få den hjälp de behöver. Det vill säga full beredskap för all slags akutsjukvård och ormserum i kylen. Däremot kan öppettiderna vara begränsade på de mindre djurklinikerna.


Våra goda råd om ormbett finns här:

http://www.evidensia.se/hund/ormbett

Våra goda råd om förgiftning finns här:

http://www.evidensia.se/hund/forgiftning

Ps. Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva där Christophe Bujon arbetar är en av fem finalister till utmärkelsen Årets Djurklinik 2016! Nu börjar finalröstningen så gå gärna in och rösta på oss på http://svenskdjursjukvard.se/nominera/rosta/

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.