Följ Evidensia Djursjukvård

Glad påsk önskar Evidensia Djursjukvård!

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2014 12:30 CEST

Påsken är här, många av oss är lediga, äter gott och umgås med nära och kära. Vi ger bort och får färggranna påskägg med bland annat choklad och andra godsaker i. Teobromin heter ett ämne i choklad som är giftigt för våra husdjur. Ju mörkare chokladen är desto farligare är den för våra hundar.

Om din hund får i sig choklad, kontakta veterinär (ju snabbare desto bättre). Berätta storleken på din hund, hur mycket den kan ha fått i sig och om det var mörk eller ljus choklad. Symtomen är många: Det kan vara allt från darrningar, oregelbunden puls, kräkning och diarré till ökad törst, ökad urinering och kramper.

Påsken är tyvärr en högtid då sjukhus och kliniker i Evidensia har mycket att göra. Det är ljusare ute, vi äter lite extra gott (choklad) och många avfyrar smällare…

Det är synd om många av våra djur vid påsk, många är skotträdda.

Låt ditt djur vistas i en lugn och trygg miljö. Försök ignorera om din hund verkar stressad. Ju mer du lugnar desto mer annorlunda blir ditt beteende, vilket i sig kan öka oron. Om du vet att smällarna blir påfrestande för ditt djur, tveka inte att kontakta din veterinär eller oss. Tänk på att en del hundar tror att dessa raketer är leksaker och svåra skador kan uppstå då en smällare detonerar i munnen.

Kom ihåg: Det är alltid bättre att ringa en gång för mycket!

www.evidensia.se


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia består av närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 670 000 djur, varav mer än 630 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt ca 40 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.