Följ Evidensia Djursjukvård

Guldnivå – för Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2016 07:15 CET

Specialistdjursjukhuset Strömsholm har nu blivit certifierade som Cat Friendly Clinic, på högsta nivå – Guld. Cat Friendly Clinic är en internationell kvalitetsstämpel för djursjukhus och djurkliniker som har anpassat sin verksamhet och utbildat sin personal för att kunna ta hand om och bemöta katter på bästa sätt.

Det finns tre olika standarder på Cat Friendly Clinic, brons, silver och guld nivå. Det är endast fem stycken djursjukhus/djurkliniker som uppnått guld nivå i Sverige. Strömholm har utbildat sin personal och anpassat verksamheten och har nu nått guldnivå.

  • Att ta sin katt till veterinären kan vara mycket stressande för katten och även för kattägaren. Vår ambition har därför varit att göra Strömsholm till ett kattvänligt djursjukhus. Våra katt patienter har ökat från år till år och vi tar nu emot uppåt 4 000 katter hos oss. Det arbete vi nu lagt ned för att uppnå en guldnivå på kattvänlig mottagning påverkar hela vår verksamhet positivt så det har blivit en dubbel effekt, säger Mia Runnérus Djursjukhuschef Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm.

Förutom Strömsholm så har Evidensia ytterligare tre stycken djursjukhus som är inne i Cat Friendly programmet och som strävar efter att nå guldnivå.

Mer information om Cat Friendly Clinic finns att läsa på: http://icatcare.org/catfriendlyclinic

För ytterligare information kontakta:

Mia Runnérus, Djursjukhuschef Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm, mia.runnerus@evidensia.se.

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se 

Bifogade filer

PDF-dokument