Gå direkt till innehåll
Helt ny veterinärklinik på Lidingö för Evidensia

Pressmeddelande -

Helt ny veterinärklinik på Lidingö för Evidensia

Evidensia Djursjukvård får ett nytillskott i Stockholm. Norr om stan öppnas Lidingö Veterinärklinik, fördelaktigt beläget intill öns centrum. I mitten på maj hälsar kliniken smådjur med sina ägare välkomna för att få hjälp med vård och rådgivning.

Kliniken med sina veterinärer, djursjukskötare och djurvårdare ska verka som en satellit till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens kurva i södra Stockholm. Det innebär att flera i personalen fördelar sin tid mellan de båda enheterna, berättar djursjukhuschefen Mats Wänlund.

- Den täta kontakten gör att de sjukaste patienterna på Lidingö snabbt kan remitteras till någon av specialisterna på Södra Djursjukhuset, utan dröjsmål. Det genererar dessutom ett kompetensutbyte kollegorna sinsemellan som också ska räknas till de största fördelarna, förklarar Wänlund.

Evidensia har under en längre tid satsat på att tillhandahålla förstklassig djurtandvård genom att knyta till sig högkvalificerad kompetens, utbilda personalen och bygga om flera enheter. Den nya kliniken blir inget undantag då de kommer erbjuda olika tandbehandlingar och avancerad tandkirurgi. Utöver tänderna hjälper Lidingö Veterinärklinik till med det mesta inom djursjukvård och förebyggande friskvård.

Till skillnad mot tidigare förvärv står Lidingö ut från Evidensias övriga djurkliniker och djursjukhus.

- Denna gången handlar det inte om att ta över en redan etablerad verksamhet utan istället vara med från början, vilket är annorlunda och roligt. Lidingö har ett upptagningsområde med många hund- och kattägare, rimligtvis finns en lucka att fylla på kartan just här. Med klinikens strategiska läge på ön blir tillgängligheten den bästa, säger Evidensias vd Johan Wiklund.

När portarna slår upp den 14 maj finns flera vinnare bland Stockholms djurägare. Dels lidingöborna som inte behöver lämna ön, men också de som gärna tar sig över bron från andra hållet för att få den trygga veterinärvård de efterfrågar.

För ytterligare information kontakta:

Cecilia Hermansson Nilsson, presskontakt Evidensia, 0730-803 203 cecilia.hermansson.nilsson@evidensia.se

Ämnen

Kategorier


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige får viktiga familjemedlemmar hjälp med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering. Varje möte med djur och ägare ska göra skillnad och tillsammans tar våra engagerade medarbetare emot över 500 000 patientbesök per år. www.evidensia.se

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203