Följ Evidensia Djursjukvård

​Hunden Agazzis ger namn åt ny avdelning på Evidensia Djursjukhuset Helsingborg

Pressmeddelande   •   Dec 09, 2015 13:39 CET

Fredagen den 11 december invigs den nya infektionskliniken på Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg. Avdelningen har fått namn efter hunden, vars ägare donerade pengar och gjorde bygget möjligt. Tack vare Agazzis kan vi bland annat ta emot patienter med resistensproblematik på ett ännu säkrare sätt. Den nya infektionskliniken är otroligt viktig för utveckling av infektionsmedicin samt patientsäkerheten under vårdtiden. Infektionsavdelningen är toppmodern, 442 kvadratmeter stor (mot tidigare 190) och placerad i den ursprungliga delen av djursjukhuset.


Välkommen till invigningen av Agazzis infektionsavdelning!

Fredagen den 11 december

13.00 Bandklippning och rundvisning

14.00 Fika och tal

Vi är glada för att bygget äntligen är klart och kan tas i bruk, och nu väntar mer förbättringsarbete med fokus på patientsäkerhet. Bland annat nytt väntrum med separat akut för att ta emot den ökande mängden akutpatienter samt en större operationsavdelning med möjligheter till mer avancerad kirurgi.

För ytterligare information och bilder, kontakta:

Kimberly Cato, Evidensia Djursjukhuset Helsingborg, 042-16 80 11, kimberly.cato@evidensia.se

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702 - 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se