Följ Evidensia Djursjukvård

I veckan publicerade SVT Dold ett reportage där man granskar djursjukvården

Pressmeddelande   •   Nov 17, 2016 16:49 CET

I reportaget intervjuades vår VD Martin Tivéus, som svarar på frågor om behandling och prissättning av vård. Dessutom förtydligar han att veterinärer inte har något intresse av att utföra en dyrare vård än vad situationen kräver. Martin dementerar också att vi medvetet skulle lägga vårdkostnader precis inom gränsen för vad försäkringen täcker.

Vi på Evidensia är vi stolta över att vi har så många nöjda kunder, med ett NKI (Nöjd-kund-index) på 92. Samtidigt är vi medvetna om att det ibland uppstår missförstånd. Ofta är det kopplat till prisbilden och inte sällan i samband med akutvård eller fall där det uppstått komplikationer. Här tar vi på oss vårt ansvar och jobbar hela tiden för att ständigt förbättra vår kommunikation och göra den tydligare.

Dialogen mellan djurägare och djursjukvårdspersonalen är oerhört viktig. Inte minst när det ofta handlar om mycket emotionell situationer där det ska beslutas om vården av en kär familjemedlem. Det är alltid djurägaren som fattar beslut om hur man vill gå vidare med behandlingen av sitt djur, men med hjälp av veterinären som kan beskriva vilka behandlingsmetoder som finns och hur dessa skiljer sig åt både veterinärmedicinskt och kostnadsmässigt. Alla Sveriges veterinärer arbetar under personligt ansvar och våra veterinärer har ingen personlig vinning i om vården blir mer kostsam.

Vi har som ambition att förbättra vårdkvalitet, men även enkelheten för kunderna. Ett steg i detta är att ta fram en enhetlig, tydlig prismodell på våra kliniker i Sverige. Det arbetet är redan påbörjat. Vi hoppas att det kommer förenkla och förbättra för våra djurägare.

Vi vill uppmuntra till en dialog med djurägare. Har du frågor till oss mejla oss gärna på info@evidensia.se

Här kan ni se filmen som också kommer att sändas på SVT 2 den 29 november:

http://www.svtplay.se/video/11097697/dold/dold-sasong-2-priser-i-djursjukvarden?start=auto


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia startade 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman. Idag består Evidensia av cirka 170 djursjukhus och kliniker i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och Nederländerna. Evidensia har drygt 2 600 anställda som tar emot över 1 miljon patientbesök per år - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.