Följ Evidensia Djursjukvård

Kronans Apotek och Evidensia Djursjukvård i unikt samarbete

Pressmeddelande   •   Okt 12, 2016 08:30 CEST

Kronans Apotek och Evidensia, en av Europas största veterinärkedja, inleder den 17 oktober ett nytt unikt samarbete. Evidensia kommer att få tillgång till digitala beställningsfunktioner, leveranser från Kronans Apotek i Enköping och service från lokala apotek till alla sina djursjukhus och djurkliniker.

Evidensia är en av Europas största veterinärkedja och bedriver i Sverige djursjukvård på ca 60 djursjukhus och djurkliniker. Samarbetet med Kronans Apotek är unikt eftersom det omfattar både central distribution och lokalt samarbete med apotek.

Kronans Apotek i Enköping kommer att sköta den centrala distributionen och där kommer det ske en anpassning av lager-, lokaler och utrustning. På så sätt kommer Evidensia att få god tillgång till läkemedel och läkemedelsnära produkter till sina djursjukhus och kliniker.

Varje klinik och djursjukhus kommer också att tilldelas ett lokalt Kronans Apotek som sitt hemapotek. Där kommer lager att anpassas efter Evidensias behov och där kommer också finnas en ökad beredskap för akuta rekvisitionsartiklar.

  • Vi är väldigt nöjda med att kunna erbjuda Evidensia en tjänst som är anpassade efter deras speciella behov. Det är unikt att vi kan erbjuda service både centralt och lokalt och därmed bättre kunna göra Evidensia nöjda, konstaterar Stig Tornell, VD på Kronans Apotek.
  • Genom att arbeta tillsammans med Kronans Apotek och deras lokala apotek i Sverige kommer vi att förbättra tillgängligheten på djurmediciner, både för djurägare samt för våra kliniker i Sverige. Vi ser fram emot vårt samarbete och att se de positiva effekterna det kommer ha för våra kunder framgent säger Johan Gillbro inköpschef på Evidensia.

För ytterligare information, kontakta:

Johan Gillbro, inköpschef, på Evidensia Djursjukvård, telefon 0700 858010

Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58, 070 359 10 58

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia startade 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman. Idag består Evidensia av cirka 170 djursjukhus och kliniker i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och Nederländerna. Evidensia har drygt 2 600 anställda som tar emot över 1 miljon patientbesök per år - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.