Följ Evidensia Djursjukvård

Lennart Sjöström utsedd till Årets Veterinär

Pressmeddelande   •   Apr 25, 2016 11:54 CEST

Evidensias chefsveterinär har precis tilldelats utmärkelsen Årets veterinär 2016 av VeterinärMagazinet. En välförtjänt utmärkelse till en av Sveriges pionjärer inom veterinärmedicin. Lennart Sjöström fick ta emot diplom och check på 10 000 kronor i samband med VeTA-dagarna i Stockholm.

Juryn till Årets Veterinär har i år bestått av Ingrid Kindahl, chefredaktör för VeterinärMagazinet, Antonio Gozzo, vd för Swevet och veterinären Torkel Falk vid Blå Stjärnan i Göteborg. Med vid prisutdelningen var även Trofasts vd Jesper Broström.

Motiveringen löd så här:

"Årets Veterinär är en nytänkare med blicken stadigt framåt. Genom att generöst dela med sig av sin djupa kunskap och sina innovativa lösningar till yngre kolleger, kommer han att påverka djursjukvården långt in i framtiden.

Han har haft många roller under sitt långa yrkesliv. Han är Diplomate i ortopedi och kirurgi, som djurdoktor är han älskad såväl av djuren som deras ägare, han är beundrad av kolleger, både yngre och äldre. Och många anser att det är han som är Strömsholm."

Lennart Sjöström har under hela sin karriär starkt bidragit till att utveckla den svenska kliniska veterinärmedicinen. Han var Sveriges första diplomate* inom kirurgi och har gjort särskilt stora insatser inom området ortopedi, där han bland annat utvecklat nya artroskopimetoder. Genom sitt banbrytande arbete inom detta område anses han leda den veterinärmedicinska utvecklingen i Europa.

Lennart Sjöström var med och byggde upp ett att Sveriges första stora djursjukhus, Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm, som i dag är ledande i Norden. Tack vare Lennart Sjöström har sjukhuset alltid legat i framkant inom bland annat bilddiagnostik. Hans engagemang för undervisning har bidragit till att sprida veterinärmedicinsk kompetens inom Sverige, men även utomlands. Lennart har delat med sig av sin kunskap till hela fem residenter under deras specialistträning.

Under flera år var Lennart Sjöström ordförande för Svensk djursjukvårds branschförening. I dag är han ordförande i Evidensia Veterinärmedicinskt Forum som är en utvecklings- och kvalitetsorganisation som når djursjukvårdspersonal i hela Norden. 

*Diplomate = Veterinär med internationell specialistkompetens inom ett område. 


Läs mer:

En intervju med Lennart Sjöström om svensk djursjukvårds utveckling här.

Veterinärmagazinets nyhet om Årets Veterinär


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se