Följ Evidensia Djursjukvård

Mia Runnérus tillbaka i Strömsholm

Pressmeddelande   •   Aug 25, 2014 10:36 CEST

Evidensia Djursjukvård har rekryterat Mia Runnérus som i dagarna började som operativ chef på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm. Ett kärt återseende för båda parter.

-  Det är jättekul. Hjärtat klappar för Strömsholm, det har det alltid gjort. Till yrket är jag född, uppväxt och skolad här, säger Mia Runnérus.

Mia Runnérus kommer närmast från en post som ansvarig för koncerngemensamma initiativ inom veterinärmedicinsk utbildning, kvalitet och utveckling på Anicura, där hon även suttit i ledningsgruppen.

Mia Runnérus gick till Anicura från en tjänst som direktör på Universitetsdjursjukhuset (UDS) i Uppsala. Innan dess arbetade hon knappt fyra år som vd för Regiondjursjukhuset i Helsingborg och dessförinnan på Strömsholms Regiondjursjukhus där hon var verksam i olika befattningar under närmare 19 år. De sista fyra åren som chefveterinär på smådjursavdelningen.

Mia Runnérus har en bakgrund som veterinär och har specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Hon har gedigen erfarenhet av såväl operativt som strategiskt veterinärmedicinskt utvecklingsarbete. Egenskaper som passar bra nu när Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm firar ett halvt sekel och tar sikte mot framtiden. 

-  Just nu fokuserar jag på att bilda mig en uppfattning om läget och vår position totalt sett. Innan året är slut ska Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm ha en klar vision och en strategisk plan för framtiden.

I och med den nya rollen som djursjukhuschef i Strömsholm har Mia Runnérus fått möjlighet att ha en mer operativ roll och samtidigt jobba närmare familjen och hemmet i Ramnäs. Inom Evidensia Djursjukvård blir Mia Runnérus även regionchef för Mälardalen.


För mer information, kontakta:

Mia Runnérus, djursjukhuschef, Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm, mia.runnerus@evidensia.se, 070-3701058

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702-454943, maria.hofling@evidensia.se


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 700 000 djur, varav cirka 655 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt cirka 45 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.