Gå direkt till innehåll
Nu nyinviger Evidensia Kungsbackas modernaste djursjukhus

Pressmeddelande -

Nu nyinviger Evidensia Kungsbackas modernaste djursjukhus

Just nu pågår en storsatsning där Evidensia Djursjukvård bygger ut flera av sina djursjukhus. Ett av dem är Evidensia Djursjukhuset Norra Halland i Kungsbacka som nyinvigs nu på lördag den 19 mars. Satsningen på djursjukhuset innebär en enorm förbättring för besökande djur, både för dem som kommer över dagen och de som av olika anledningar måste stanna flera dagar.

- Ända sedan vi startade 2007 har patientantalet ökat konstant. Eftersom våra djurägare vill ha ännu mer avancerad vård, och dessutom under större delen av dygnet, kände vi att det var hög tid att bygga om och bygga till. Nu är vi äntligen klara och det känns jättebra, säger Anette Wennerberg Brink, klinikchef på Evidensia Djursjukhuset Norra Halland.

De tidigare lokalerna bestod av cirka 340 kvadratmeter klinikyta. Nu kompletteras dessa med ytterligare 565 kvadratmeter. I utbyggnadsarbetet har man fokuserat på hur man kan göra det bättre för djuren och samtidigt ta hänsyn till nya hygienkrav.

Tidigare har man bland annat haft brist på plats för isoleringsavdelning, separat ortopedioperation, intensivvård och stationärvård. Men nu finns allt som patienter i Kungsbacka-området kan komma att behöva samlat under samma tak.

- Vi började detta projekt under sommaren 2014. Förra veckan kom den sista viktiga delen på plats, vår CT, som innebär att vi kan erbjuda ännu mer bilddiagnostik. Våra renoverade lokaler är anpassade för modern djurvård och allt strängare hygienkrav, säger Anette Wennerberg Brink.

Utbyggnaden innebär bland annat följande:

  • CT – en skiktröntgen som hjälper till att snabbare och enklare ställa diagnoser.
  • Ny avdelning för ortopedi, rehabavdelning och isoleringsavdelning.
  • Större operationsavdelning.
  • Separata och isolerade vårdavdelningar för hund och katt.
  • Ny intensivvårdsavdelning.
  • Eget mottagningsrum för gnagare.
  • Ny, större butik.
  • Eget rum för friska djur, till exempel dräktiga tikar och kattor.

Välkommen på ingivningen

Lördag den 19 mars kl 11-14, Smörhålevägen 9 i Kungsbacka.

”Kom på invigningen och se hur vi jobbar med högkvalitativ vård i en familjär miljö! Går en guidad rundvisning och se våra avdelningar: CT, vårdavdelning, tandavdelning, ortopedi, operation, ultraljud, röntgen och rehab.”

Djurägare som besöker Evidensia Djursjukhuset Norra Halland med sin fyrfota vän denna dag kan passa på att få ett frisk-och-glad-intyg, göra en tand- och knölkoll, få klorna klippta och kostnadsfri fotografering.

För mer information, kontakta:

Anette Wennerberg Brink, klinikchef på Evidensia Djursjukhuset Norra Halland

anette.w.brink@evidensia.se, 0707205848

Susanne Carlsson, marknadsansvarig på Evidensia Djursjukhuset Norra Halland, susanne.carlsson@evidensia.se, 0707-519913

Ämnen

Taggar


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Europas största och kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Varje år behandlar vi över 1,3 miljoner djur - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i sju länder och har över 2 200 medarbetare. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård. www.evidensia.se 

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203