Följ Evidensia Djursjukvård

Nu satsar Evidensia djursjukvård ännu mer på kompetensutveckling

Pressmeddelande   •   Maj 22, 2014 07:30 CEST

Nu satsar Evidensia djursjukvård på kompetensutveckling

Nu smäller det! Nu släpps den första kurskatalogen från nystartade Evidensia Academy – ett centrum för utbildning inom Evidensia Djursjukvård i hela Norden.

– I takt med att djurägares krav på avancerad djursjukvård ökar är hög veterinärmedicinsk kvalitet en av våra viktigaste framgångsfaktorer. Därför är det ett naturligt steg att samla all vår internutbildning och vår externa kursverksamhet under Evidensia Academy där vi kan samordna och kvalitetssäkra utbildningar, säger Anders Thunberg, vd på Evidensia.

Utbildningarna inom Evidensia Academy bygger på många års erfarenhet. Koncepten är beprövade och kvaliteten hög. Evidensia Veterinärmedicinskt Forum (EVMF) ansvarar för att säkerställa de veterinärmedicinska aspekterna inom koncernen. Angelägna teman för utbildningarna på Evidensia Academy kommer från EVMF genom dess olika ämnesgrupper. Evidensia Academy tar även inspiration från veterinärer och djursjukskötare på Evidensias enheter runt om i hela Norden, vilka dagligen har kontakt med djuren och deras ägare.

– I vår bransch är det avgörande att personalen hela tiden utvecklas. De flesta av Evidensia Academys utbildningar kommer att vara öppna för alla - oavsett om man arbetar hos oss, på sin egen veterinärklinik eller är en del av en annan kedja. Evidensia Djursjukvårds önskan är att höja den professionella kvaliteten för hela vår bransch, till glädje för djurägarna som får bättre vård för sina viktiga familjemedlemmar, säger René Ipsen, verksamhetsansvarig för Evidensia Academy.

Höstens utbud består av fristående kurser för både veterinärer och djursjukskötare i Danmark, Norge och Sverige. Under 2015 kommer Evidensia Academy erbjuda strukturerade modulkurser som vi är ensamma om i Skandinavien. Utbildningarna innehåller både praktiska och teoretiska delar.

Evidensia Djursjukvård visar med detta att konsolideringen utvecklar branschen, också på professionell nivå. Det kommer i sin tur leda till större arbetsglädje för våra medarbetare och bättre levnadsvillkor för våra kunder – djuren! 


Välkommen till fortbildning i Evidensia Academy!


För mer information:

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, maria.hofling@evidensia.se, +46 702-45 49 43

Rene Ipsen, verksamhetsansvarig för Evidensia Academy, rene.ipsen@evidensia.dk, +45 20 54 98 99


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia består av närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 670 000 djur, varav mer än 630 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt ca 40 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se 

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.