Följ Evidensia Djursjukvård

​Ny svensk diplomate inom bilddiagnostik

Pressmeddelande   •   Feb 14, 2017 13:00 CET

Martin Rapp

Nu har Evidensia Djursjukvård fått en ny diplomate inom bilddiagnostik. Det är Martin Rapp som nyligen klarade den avslutande praktiska examinationen för att bli Diplomate of the European College of Veterinary Diagnostic Imaging, ECVDI.

Martin Rapp arbetar på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm och påbörjade sin residency 2009. Utbildningen har genomförts som ett samarbete mellan Specialistdjursjukhuset Strömsholm och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) respektive Universitetsdjursjukhuset i Uppsala (UDS). Utöver en teoretisk samt avslutande praktisk examen har Martin genomfört en klinisk studie där han undersökte de förändringar som kan ses på magnetkamera- och skiktröntgenundersökningar på hundar som genomgått operation för det så kallade L7S1-syndromet (degenerativ lumbosakral stenos) och varit medförfattare på flera artiklar under utbildningstiden.

- Vi är glada och stolta över Martin. Detta ger oss möjligheter till att fortsätt utveckla våra veterinärer inom bilddiagnostik, säger Mia Runnérus, djursjukhuschef på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm.

- För Evidensia är Martins bedrift en tillgång eftersom den tillför viktig kompetens inom koncernen. Det är även en tillgång för svensk djursjukvård, eftersom det finns ett stort behov av bildavläsning i branschen, säger Casper Lindegaard, group medical director på Evidensia Djursjukvård.

Utbildningen har gjorts möjlig ekonomiskt med hjälp av värdefullt stöd från Stiftelsen Strömsholms Djursjukvård.

Vad är diplomate och resident?

En diplomate är en veterinär med internationell specialistkompetens inom ett ämnesområde, till exempel bilddiagnostik, ögonsjukdomar eller kirurgi. Utbildningen är omfattande med en examination med mycket högt ställda krav. Även forskningsstudier ingår i utbildningen. Under tiden för utbildningen kallas veterinären resident.

För ytterligare information kontakta:

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702 - 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se

Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia startade 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman. Idag består Evidensia av cirka 170 djursjukhus och kliniker i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och Nederländerna. Evidensia har drygt 2 600 anställda som tar emot över 1 miljon patientbesök per år - hundar, katter, smådjur, exotiska djur och hästar. www.evidensia.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.