Gå direkt till innehåll
​Stjärnkirurgen Flemming Winberg till Evidensia Hästsjukhuset Stav

Pressmeddelande -

​Stjärnkirurgen Flemming Winberg till Evidensia Hästsjukhuset Stav

Nu är det klart att hästspecialisten och kirurgen Flemming Winberg flyttar till Evidensia Hästsjukhuset Stav. Han tillträder sin nya tjänst till sommaren.

- Vi är mycket glada över att ha knutit till oss en av landets mest erfarna kirurger och hästspecialister till oss på Stav. Flemming tillför kompetens av högsta klass och erfarenhet från sina många år som chef för landets största hästsjukhus, säger Maria Lendau, klinikchef.

Fleming Winberg är specialist i hästens sjukdomar och arbetar nu som chefsveterinär vid hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, SLU. Innan dess var Winberg under många år chefsveterinär och chefskirurg vid Regiondjursjukhuset i Helsingborg, nuvarande Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg. Med många år i branschen har Flemming Winberg ett förflutet som uppmärksammad och ofta anlitad expert, både för sina kirurgiska kunskaper och sitt intresse för hästen och hästsport. Under ett antal år var han landslagsveterinär för Fälttävlanslandslaget. Han är även aktiv och tävlande westernryttare.

- Det ska bli väldigt roligt att bli en del av en mycket expansiv och kompetent verksamhet och jag ser fram emot att få arbeta med hästarna i Stockholmstrakten tillsammans med teamet på hästsjukhuset i Stav, säger Flemming Winberg, som alltid haft hältor och ridbarhetsproblem som två av sina specialområden vid sidan av avancerad kirurgi.

Evidensia Hästsjukhuset Stav startade som ATG hästkliniken Södertörn. I mars 2013 tog Evidensia över verksamheten och vidareutvecklade den till vad den är i dag: ett omtyckt och modernt hästsjukhus med stor poliklinik med ridhus för hältundersökning och ridutredningar, modern operationsavdelning och stationärvård med femton boxar.

För mer information:

Maria Lendau, klinikchef Evidensia Hästsjukhuset Stav, maria.lendau@evidensia.se, 0707 - 13 01 45 eller 08 - 500 360 60 vx.

Flemming Winberg, veterinär, hästspecialist och kirurg, 0709 – 16 80 34.

Maria Hofling, press- och informationsansvarig, Evidensia Djursjukvård, 0702 - 45 49 43, maria.hofling@evidensia.se.

Ämnen

Taggar


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi har närmare 90 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi fler än 700 000 djur, varav cirka 655 000 hundar, katter, smådjur och exotiska djur, samt cirka 45 000 hästar. Vi omsätter mer än en 1,3 miljarder kronor och är Norra Europas största veterinärmedicinska kedja. www.evidensia.se 

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material