Gå direkt till innehåll
VetApotek underlättar för djurägare med receptbelagda mediciner online

Pressmeddelande -

VetApotek underlättar för djurägare med receptbelagda mediciner online

VetApotek, en del av Evidensia, är djurens egna apotek med det mesta för hunden, katten, hästen och gnagaren. Från och med december 2019 blir det också möjligt att hämta ut receptbelagda djurmediciner på vetapotek.se.

Redan idag skickar Evidensia ut ett sms vid veterinärbesöket när det förskrivna receptet är färdigt för uthämtning på valfritt apotek. I samma sms adderas nu en länk till vetapotek.se där kunden istället kan logga in med Mobilt BankID, hämta upp sitt djurs digitala recept online och därefter få medicinen levererad i ett paket till närmsta postombud.

Precis som alla andra apotek godkända av Läkemedelsverket plockar vetapotek.se förskrivna djurrecept från den nationella receptdatabasen. Det innebär att man kan expediera recept som skrivits ut av alla veterinärer, inte bara Evidensias. Djurägaren kan förstås välja att använda vilket svenskt apotek som helst.

Vad som dock talar för att använda vetapotek.se för sina receptbelagda djurläkemedel är att här ligger fokus på djuren, och följaktligen finns en hög tillgänglighet på läkemedel som förskrivs till dem. Genom statistik har man koll på vad djurpatienterna behöver för läkemedel vilket innebär att 95-99% av medicinerna alltid lagerhålls.

Onlineapotekets främsta fördelar är:

1) stort sortiment av djurläkemedel på lager
2) korta leveranstider på grund av lagerhållningen
3) djurspecialiserade farmaceuter

- Många går till vanliga apotek med sina djurrecept och får tyvärr då ofta beskedet att medicinen inte finns inne. I och med att vetapotek.se nu också har receptbelagda djurmediciner höjs tillgängligheten vilket gör vardagen lite enklare, säger Evidensia Sveriges VD Johan Wiklund.

VetApotek har den samlade kompetensen för att fylla ditt djurs behov på ett och samma ställe – foder, tillbehör och vårdprodukter. Med receptbelagda djurläkemedel online är även den sista pusselbiten på plats.

För ytterligare information kontakta:

Daniel Collby, affärsområdeschef Nya affärer, daniel.collby@evidensia.se

Cecilia Hermansson Nilsson, presskontakt Evidensia, 0730-803 203 cecilia.hermansson.nilsson@evidensia.se

Ämnen

Kategorier


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige får viktiga familjemedlemmar hjälp med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering. Varje möte med djur och ägare ska göra skillnad och tillsammans tar våra engagerade medarbetare emot över 500 000 patientbesök per år. www.evidensia.se

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203