Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Veterinärhuset Lidköping blir del av Evidensia

Nu är det klart att Veterinärhuset Lidköping blir en del av Evidensia Djursjukvård. Därmed välkomnar vi ännu en välskött och av kunderna uppskattad och omtyckt veterinärklinik till oss.

- Jag är väldigt stolt över att få välkomna en så trivsam och välskött djurklinik som Veterinärhuset Lidköping, säger Johan Wiklund, vd Evidensia Sverige. Det här är inledningen på ett samarbete som kommer att leda till att Evidensia kan erbjuda bästa möjliga vård till djurägarna också i Skaraborg.

Veterinärhuset Lidköping ägs fram till nu av Håkan Ekesbo, veterinär med många års klinisk erfarenhet och specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Han startade kliniken 2011 och har sedan dess utvecklat den varsamt. Idag arbetar där tre veterinärer, ett gäng legitimerade djurskötare och djurvårdare under ledning av Håkan Ekesbo.

- Hos Evidensia har jag funnit en organisation som delar min och vår önskan att långsiktigt utveckla Veterinärhuset Lidköping och djursjukvården i Skaraborg för djurens och djurägarnas bästa. Att bli del av en organisation som medicinskt men också tekniskt ligger i framkant kommer bli inspirerande. Det kommer underlätta och bredda möjligheterna för kommunikationen med alla generationer av djurägare, säger Håkan Ekesbo.

Prioriterade kvalitetsområde för Evidensia är patientsäkerhet, arbetsmiljöfrågor och hygien. De är av största vikt också för Håkan Ekesbo som kontinuerligt optimerar miljöarbetet. Senast utrustades lokalerna på kliniken med laminära luftflöden och HEPA-filter:

- Vi är stolta över att vi sannolikt har bland den bästa hygien som går att få på tand- och operationsavdelningen, det gör att serom och liknande sårinfektioner inte förekommer annat än postoperativt på grund av slickande eller liknande.

Veterinärhuset Lidköpings devis är att vara ”kliniken med de trevliga djurägarna” vilket leder till nöjda djurägare. Och ambitionen är att inte neka någon som behöver vård. Till kliniken kommer främst hundar och katter, och man har ett gott samarbete med Djurens vänner som omhändertar hemlösa katter. Bland patienterna finns också många polis-, militär- och ledarhundar liksom en betydande andel jakthundar då intresset för jakt i området är stort.

Veterinärhuset Lidköping består av poliklinik med 6 undersökningsrum där 5 har ingång direkt utifrån, och separata undersökningsrum avsedda för djur med misstänkt smitta.
Man erbjuder undersökningar, förebyggande vård, medicinska utredningar, kirurgi (främst mjukdel), tandopsal med fullständig tandenhet, digitalröntgen, ultraljud och ögonspecialist som konsult. 

För ytterligare information kontakta:

Håkan Ekesbo, ägare av , 070 277 71 99, hakan@ekesbo.se

Johan Wiklund, vd Evidensia Sverige, 070 321 99 99, johan.wiklund@evidensia.se

Christina Gillberg, presskontakt, Evidensia Djursjukvård, 073 080 32 03, christina.gillberg@evidensia.se

Ämnen


Om Evidensia Djursjukvård:

Evidensia Djursjukvård startades 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman och bestämde sig för att göra gemensam sak för att erbjuda högkvalitativ vård till landets alla sällskapsdjur. 2017 slogs Evidensia samman med Independent Vet Care och bildade Europas största veterinärvårdkedja – IVC Group International. Båda kedjorna har de senaste åren satsat på kvalitet och hög tillgänglighet för djur och djurägare. www.evidensia.se

Presskontakt

Cecilia Hermansson Nilsson

Cecilia Hermansson Nilsson

Presskontakt Kommunikatör Presskontakt 0730803203

Relaterat material